Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fokhagymás hal ropogós bundában recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg szálkamentes halfilé (tonhal, hekk....)
» fokhagyma
» tej
» finomliszt
» só
» A "panírhoz":
» fél csésze étkezési keményítő
» fél csésze finomliszt
» 2 tojássárgája
» só és jéghideg víz
» A sütéshez: sütőolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A halszeleteket kicsit besózzuk (a tengeri halat óvatosan, mert eleve sós). Egy kiló halhoz 1 nagy vagy 2 kisebb fej fokhagymát pucolunk. Egy zárható tetejű műanyag tálba larakunk egy réteg halszeletet, rádobálunk néhány fokhagymagerezdet, aztán megint jön egy réteg hal, majd újra fokhagyma. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes halfilét bele nem raktuk a tálba. Végül annyi tejet öntünk rá, hogy teljesen ellepje a halat.
Ezután a tálat lezárjuk, és egy éjszakára (de legalább két órára) hűtőbe tesszük.
Pácolás után a halszeleteket kivesszük a fokhagymás tejből, lecsöpögtetjük, és lisztben megforgatjuk.
A keményítőből, lisztből, kicsi sóból és tojássárgából tésztát keverünk annyi vízzel, hogy tejfölsűrűségű legyen. (Nem kell tökéletesen simára keverni, de száraz lisztcsomók ne legyenek benne.)
A lisztben megforgatott halszeleteket belemártjuk ebbe a tésztába úgy, hogy a tészta mindenhol befedje a halat, majd bő forró olajban aranysárgára sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Tálalhatjuk sült krumplival, rizzsel, zöldséggel. Mindegyikkel nagyon ízletes.
0 komment 8 ember kedveli taszat
2018.01.06 23:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
halszeleteket kicsit, tengeri halat, kiló halhoz, zárható tetejű, réteg halszeletet, rétegezést addig, összes halfilét, tálat lezárjuk, halszeleteket kivesszük, fokhagymás tejből, lisztben megforgatott, tészta mindenhol, lecsöpögtetjük, tejfölsűrűségű, halszeleteket, halszeleteket, tojássárgából, halszeleteket, megforgatott, megforgatjuk, szálkamentes, tojássárgája, keményítőből, Mindegyikkel, aranysárgára, lisztcsomók, tökéletesen, belemártjuk, Tálalhatjuk, halszeletet, rádobálunk, folytatjuk, rétegezést, fokhagymás, Fokhagymás, fokhagymát, finomliszt, zöldséggel, fokhagyma, finomliszt, "panírhoz", csésze étkezési keményítő, csésze finomliszt, tojássárgája, jéghideg, sütéshez sütőolaj,
Kókuszos felhő
0 komment 1 ember kedveli
Banánnal töltött pulykamell
0 komment 7 ember kedveli
Sajtfánk
0 komment 2 ember kedveli
Sonkás-sajtos szarvacska
0 komment 1 ember kedveli
Képviselőfánk tejszínhabbal
0 komment 4 ember kedveli
Dunahullám
0 komment 4 ember kedveli
Fonott foszlós kalács
0 komment 3 ember kedveli
Boci mobil
0 komment 23 ember kedveli
Forró csoki
0 komment 10 ember kedveli
Töltött tojással-vegyes zöldséggel töltött tarja
0 komment 24 ember kedveli
Capuccino szelet
1 komment 20 ember kedveli
Szalagos farsangi fánk
0 komment 9 ember kedveli
Krumplilángos
2 komment 20 ember kedveli
Parmezános baconos pogácsa
0 komment 7 ember kedveli
Sült csirke Janó módra
0 komment 7 ember kedveli
Almás palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.